EM-kisat pudotuspelivaihe: vihjeet ja ennakko

25.06.2021

Värikäs ja yllätyksiäkin sisältänyt alkulohkovaihe on saatu taputeltua EURO 2020 jalkapallon EM-kisoissa. On siis hyvä aika katsoa tarkemmin vihjeet jatkoon ja ennakoida pudotuspelejä!

Summaamme lyhyesti parilla lauseella jokaisen otteluparin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja samalla pohdimme vielä kaavioita sekä mestaruusvetoja kaiken päätteeksi. Etenemme kronologisessa järjestyksessä, joten lähdetään liikkeelle Walesin ja Tanskan välisestä kohtaamisesta.

Lauantai 26.6 Wales – Tanska

Tällä kertaa emme luota Walesin tiikeriin, toisin kuin Paula Koivuniemi laulussaan. Lohkon kakkossija maalieron turvin Sveitsin yläpuolella oli joukkueelta jo mainio suoritus ja se osoitti kurinalaisen puolustus- ja vastaiskupelin olevan suurimpia vahvuuksia. Vastaan saapuu paljon kisojen otsikoissa pyörinyt Tanska, joka otti hekumallisen 4-1-voiton lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan vakuuttavan esityksen jälkeen. Juuttien alku kisaoille ei ollut missään nimessä helppo sattuneista syistä, mutta täytyy muistaa sen kuuluvan laadultaan kisan top 8 -maihin. Nyt kun ketsuppipullo on saatu auki, uskomme Tanskan etenevän vakuuttavasti jatkoon.

Tulosarvio: Wales 0 – Tanska 2 – kerroin

Veto: Tanska (1X2) 1,86 Burningbet

Lauantai 26.6 Italia – Itävalta

Tähän kohteeseen ei tarvitse tuhlata sen enempää aikaa kuin merkkejäkään. Italia oli Belgian ohella kenties alkulohkojen vakuuttavin joukkue ja Itävalta tulee olemaan sille vain suupala matkalla kohti seuraavia kierroksia. Azurri tulee menemään tästä parista jatkoon yhdeksän kertaa kymmenestä.

Tulosarvio: Italia 2 – Itävalta 0

Veto: Itävalta alle 0,5 maalia 1,80 FezBet

Sunnuntai 27.6 Hollanti – Tshekki

Tästä pelistä on odotettavissa yksi neljännesvälierien raikkaimmista kohtaamisista. Hollanti on osoittanut koko kisojen railakkainta hyökkäyspeliä ja Tshekkikin on pelannut ihan viihdyttävää futista. Maaleja voidaan siis odottaa molemmissa päissä, mutta Oranje tulee jyräämään lopulta jatkoon. Tämä on muuten yksi parhaista kohteista ja vedonlyöntibonukset kierrätykseen erittäin toimiva valinta!

Tulosarvio: Hollanti 3 – Tshekki 1

Veto: Over 2,5 maalia 1,91 iBet

Sunnuntai 27.6 Belgia – Portugali

Tämä on oikea herkkupala! Portugalin kohtaloksi jäi jäädä ”kuolemanlohkon” kolmanneksi kärsittyään runsasmaalisessa ottelussa tappion Saksalle. Huonosti ei sekään pelannut, mutta tällä kertaa vastus on kovin mahdollinen. Belgia osoitti alkulohkossa olevansa ennakkosuosikin asemansa arvoinen, mutta Portugalilla on pieni sauma erikoistilanteissa. Pientä kotietua voidaan antaa punapaidoille, sillä Sevilla sijaitsee aivan maan rajan tuntumassa. Toisaalta taas Belgia sai kaksi päivää enemmän lepoaikaa. Ilman isoja virheitä Belgia junttaa itsensä tästä parista väkisin jatkoon tulikuuman Romelu Lukakun ja tervehtyneen Kevin De Bruynen bromanssin kukkiessa.

Tulosarvio: Belgia 2 – Portugali 1

Veto: ei pelejä

Maanantai 28.6 Kroatia – Espanja

Tämä on todella mielenkiintoinen parivaljakko. Kumpikin on Euroopan ja maailmantasolla viimeisten vuosien kestomenestyjiä, mutta molemmat ovat käymässä läpi suurta sukupolvenvaihdosta. Molempien osalta peli näytti takkuiselta alkulohkon ensimmäisillä kierroksilla, mutta päätöspeleissään kumpikin nappasi vaadittavan voiton pudotuspelipaikkaan. Pakko sanoa, että tämä menee ihan kolikonheitoksi.

Tulosarvio: Kroatia 1 – Espanja 1 (90 min)

Veto: ei pelejä

Maanantai 28.6 Ranska – Sveitsi

Mikäli Les Bleus ei sorru ylimielisyyteen, pitäisi sen hoidella Sveitsi kevyesti tieltään. Tästä pelistä on tulossa aivan yhtä päätyä, mutta toisaalta vankka joukkuepuolustus ja vastaan kontraaminen on juuri alppimaan suurimpia vahvuuksia. Ei tästä välttämättä ihan kaikista helpointa iltapuhdetta tule, mutta Ranska on osoittanut pystyvänsä murtamaan puolustuksen kuin puolustuksen pelattiin sitten palloa nurmea tai ilmojen tietä pitkin.

Tulosarvio: Ranska 2 – Sveitsi 0

Veto: ei pelejä

Tiistai 29.6 Englanti – Saksa

Ai että, tämä on arvokisojen klassikko! Englanti ja Saksa laittavat sapelit vastakkain päätöspäivän ensimmäisessä ottelussa ja jännitteitä on ilmassa. Sotien jälkeen tämä on aina ollut kuumimpia kaksintaisteluita täynnä tulta ja tappuraa. Tällä kertaa jommankumman suurmaan kisat päättyvät jo tähän ja luvassa on takuulla tarkkaa ja hapuilevaa peliä ainakin ensi minuuteilla. Englanti lähtee suosikkina, mutta ikävä kyllä se on monesti sulanut juuri tällaisissa paikoissa kovimman mahdollisimman paineen alla. Joachim Löwin aika Die Mannschaftin peräsimessä tulee päätökseen ja vaikka aika onkin ehkä ajanut vähän miehestä ohi, on hän silti yksi lajin suurimpia taktisia velhoja. Tästä tulee hurja taistelu! Englanti tulee keräämään paljon peliä ja kertoimien puolesta Saksa alkaa tuntua houkuttelevalta vedolta.

Tulosarvio: Englanti 1 – Saksa 2

Veto: Saksa jatkoon 2,00 iBet

Tiistai 29.6 Ruotsi – Ukraina

Neljännesvälierät saadaan paketoitua ehkä eräänlaisella antikliimaksilla, kun Ruotsi kohtaa Ukrainan. Nämä kaksi sinikeltaista joukkuetta eivät juuri voisi olla kauempana toisistaan. Ruotsi pelaa erittäin kurinalaista ja kliinistä jalkapalloa, kun taas Ukraina on tyypillinen slaavikulttuuri, joka voi yskäistä taitavien yksilöidensä ansiosta, vaikka kourallisen maaleja hyvänä päivänä ketä tahansa vastaan. Vanha sanonta sanoo, että hyökkäämällä voitetaan pelejä, mutta puolustamalla mestaruuksia. Kovassa paikassa juuri kurinalaisuus monesti ratkaisee, joten länsinaapurimme voi olla lähempänä jatkopaikkaa.

Tulosarvio: Ruotsi 1 – Ukraina 0

Veto: Ruotsi jatkoon 1,75 Cocos Casino

Mestaruusvedot

Tällä hetkellä kaavio suosii rankasti alapuolen joukkueita. Esimerkiksi Belgia ja Italia tulevat kohtaamaan hyvin todennäköisesti jo puolivälierissä, jonka jälkeen semifinaaleissa tuon otteluparin voittaja tulee kohtaamaan todennäköisesti hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Näin ollen tähän mennessä turnauksen vakuuttavimmat joukkueet pelaavat toisiaan ulos yksi kerrallaan varmasti raskaissa matseissa aina finaaliin asti. Alakaaviossa taas tie on pitkälle auki Englannin, Saksan ja Hollannin joukkueille. Toisaalta miksei jopa Tanska voisi yllättää? Ehkä eniten silmiin pistävät Saksan yli 7,00 kertoimet sekä Tanskan 20,00 hipovat mestaruuskertoimet. Ideana on siis laittaa eurot likoon alakaavion maille, joilla on edessään ”helpompi” tie loppuotteluun.

Vedot: Saksa 7,20 Burningbet – Tanska selviytyy finaaliin 7,80 FezBet