Golfin US Open 2023: Ennakko ja kertoimet

13.06.2023

Järjestyksessään jo 123. US Open golfataan tulevana viikonloppuna Los Angeles Country Clubilla. Suosikit vaikuttavat vahvoilta, mutta löydetäänkö kisaan mustia hevosia?

Yhdysvaltain avoin golfturnaus eli US Open tekee paluun Los Angelesiin 75 vuoden tauon jälkeen. Mestaruudesta pelataan todellakin isojen parrasvalojen loisteessa, sillä kenttä sijaitsee keskellä Beverly Hillsin kuuluisaa ylimystön asuinaluetta. Luvassa on siis sekä golf- että viihdemaailman suurimpia tähtiä aina torstaista perjantaihin.

Nopealla vilkaisulla suuret tähdet näyttävät olevan hyvissä lähtöasetelmissa myös golfin saralla. Alustavasti yllätyksiä ei ole luvassa, mutta urheilu osaa aina yllättää. Katsotaanpa tarkemmin ketä, ja mitä voidaan ennustaa tulevan US Openin 2023 osalta.

Suosikkien horjuttaminen helpommin sanottu kuin tehty

Jos heitetään pöytään nimet Brooks Koepka, Scottie Scheffler ja Jon Rahm, moni tuskin lienee kovin yllättänyt. Tämä kolmikko on selkeästi erottunut muista tämän golfsesongin aikana.

Tuoreimpana Major-voittajana kisaan lähtee Koepka, joka onnistui valloittamaan PGA Championshipin vain pari viikkoa sitten. Pari vaikeampaa vuotta loukkaantumisineen on nyt taakse jäänyttä elämää ja LIV-kiertueella tahkonnut jässikkä pelaa jälleen upeaa golfia, jolla ollaan jälleen voitonsyrjässä kiinni.

Scottie Scheffler on parhaillaan maailmanlistan ykkönen ja miehen perustaso on ollut rautainen. Maaliskuussa hän voitti ns. ”viidennen majorin” eli Players Championshipin. Hän on osoittanut vahvaa pelikuntoa, sillä viimeisissä neljässä kisassaan tuloksena ovat olleet kaksi kolmossijaa, yksi toinen sija ja yksi viides sija. Scottie jos joku osaa voittaa, mistä merkkinä viime vuoden Mastersin valloitus Augustassa.

Espanjan ja Euroopan ykköstykki Jon Rahm puolestaan osoitti taitonsa samaisella Augustan legendaarisella näyttämöllä voittamalla tämän vuoden vihreän takin itselleen. Rahmin PGA Championship ei osunut aivan kohdilleen, mutta kokonaisuudessaan hän on pelannut vahvaa kautta ottamalla 4 voittoa 14 pelaamastaan kisasta. Eiköhän ”Rahmbo” tulla myöskin näkemään kärkikahinoissa.

Suosikkien US Open parhaat voittajakertoimet:

  • Brooks Koepka 13,00 iBet
  • Scottie Scheffler 8,25 iBet
  • Jon Rahm 12,00 iBet

Kenellä on rahkeita yllätyksiin?

Kuten aiemmin olemme nostaneet esiin, olisiko vihdoin Xander Schauffelen aika? Hän on kenties koko maailman tasaisimpia kärkipelaajia, joka on lähes tehtaan takuulla mukana taistelussa majoreiden kirkkaimmista sijoista. Hän on useasti ollut toinen tai kolmas, mutta voitot ovat jääneet lopulta pienestä kiinni.Olisiko tänä vuonna onnetar suosiollinen, sillä rahkeita riittää, vaikka pyttyyn asti.

Puoli Kanadaa viime viikonloppuna villinnyt Nick Taylor lähtee hakemaan huipputulosta myös Los Angelesista RBC Heritagen voiton jälkeen. Hurjia clutch-putteja ratkaisuhetkillä upottanut Taylor on kyllä melkoinen haku, mutta golfissa momentumeilla on yleensä valtava merkitys. Ehkä hän pystyisi rakentamaan huippuonnistumisen päälle lisää onnistumisia?

Yllättäjien US Open kertoimet:

  • Xander Schauffele 21,00 iBet
  • Nick Taylor 100,00 ZotaBet