Veikkaukselle satojen tuhansien tappiot Leijonien kompuroinnista

17.05.2024

Viimeisen sekunnin voittomaali maksoi arvokkaiden alkulohkon pisteiden lisäksi joillekin myös rahaa. Suomen yllätystappio aiheutti peräti 300 000 euron loven Veikkaukselle.

Kun Itävallan Benjamin Baumgartnerin lähettämä viivasupaisu löysi tiensä Leijonavahti Harri Säterin selän taa ajassa 59:59, olivat Suomi-kannattajien päät painuksissa. Osalle suomalaisista vedonlyöjistä tämä kuitenkin tiesi historiallista tilipäivää.

Ennen ottelua Itävalta oli Veikkauksen kerroinasettelussa jättimäinen altavastaaja 17,00 kertoimellaan. Avauserän 2-0-tappioasemassa live-vedon kertoimet Itävallalle olivat jopa moninkertaiset tähän nähden.

- Itävallan puolesta vetoa lyöneet asiakkaamme voittivat juuri Itävallan viimeisen hetken maalin ansiosta Pitkävedosta ja live-vedosta yhteensä lähes 300 000 euroa. Eli toisinpäin käännettynä maali maksoi Veikkaukselle lähes 300 000 euroa, seniorianalyytikko Teemu Eirtovaara kommentoi Veikkauksen julkaisemassa tiedotteessa.

Vedonlyöjien usko Itävaltaan kasvoi huippuesitysten myötä

Suomalaiset vedonlyöjät ovat tunnetusti maailman terävintä kärkeä. Analyyttiset ja asiantuntevat pelaajat olivat panneet merkille lohkon heittopussiksi povatun alppimaan mainiot otteet niin Sveitsiä kuin Kanadaakin vastaan.

Loppujen lopuksi luottamus kantoi hedelmää ja pitkävedon sekä live-vedon asiakkaat onnistuivat lunastamaan jättimäiset satojen tuhansien voitot. Oletettavaa on, että kansainvälisillä peliyhtiöillä on pelattu vähintäänkin vastaavia summia – tai jopa enemmän. Voikin olla, että yhteensä Leijonien katastrofaalinen sulaminen tuotti miljoonatappiot vedonlyöntiyhtiöille ympäri maailmaa.

Suomen kertoimet nousussa tappion jälkeen

Yllättävä vastoinkäyminen näkyi myös välittömästi kansainvälisillä kerroinmarkkinoilla. On selvää, että tie alkulohkoista kohti pudotuspelejä kävi Suomen osalta ennakoitua tukalammaksi.

Käytännössä lohkon kärkipaikoille voidaan jo tässä vaiheessa heittää hyvästit, ellei Jukka Jalosen miehistö onnistu voittamaan loppuja pelejään, joissa vastaan tulevat lohkon kärkimaat Kanada ja Sveitsi. Tämän lisäksi maiden pitäisi vielä pelata ristiin.

Itävalta-tappion myötä edes jatkoon pääsy ei ole kirkossa kuulutettu. Todennäköisintä on sijoittuminen Prahan lohkossa neljänneksi, jolloin vastaan tulee kisojen kuumin joukkue Ruotsi heti puolivälierissä. Parhaimmassakin tapauksessa näyttäisi siltä, että lohkon kolmospaikalla vastaan tulisi NHL-tähtiä vilisevä USA.

Tällä hetkellä Suomen kertoimet turnauksen voittoa ja finaalipaikkaa ajatellen ovat: