Bonus Buy: kannattaako ostobonus?

17.04.2023

Ostobonuksen avulla voit ostaa tiesi suoraan kolikkopelin bonuspelin pariin sen sijaan, että joutuisit odottamaan toiminnon aktivoitumista peruspelissä. Katso alta, miten bonus buy pelit toimivat ja miksi ne kannattaa hyödyntää.

Bonus Buy pelit: mistä on kyse?

Bonusosto-pelit (englanniksi Bonus Buy tai Feature Buy) tarjoavat pelaajalle mahdollisuuden ostaa tiensä suoraan kolikkopelin bonuspeliin. Perinteisissä peleissä pelaajien tulee kerätä scattereita, odottaa bonus-symboleja tai aktivoida bonuspeli jollain muulla keinolla - kun taas bonus buy -peleissä voit heittää rahaa tiskiin ja skipata peruspelin tylsän odottelun.

Bonus Buy -toiminto on käytössä jo useissa kolikkopeleissä. Se ei kuitenkaan vaikuta itse slotin toimintaan laisinkaan. Jos konsepti siis ei kiinnosta, ei sinun tarvitse murehtia ostobonuksesta laisinkaan. Jos taas haluat kokeilla toimintoa, voit ostaa esimerkiksi tietyn määrän ilmaiskierroksia.

Ostobonusten hinta vaihtelee yleensä 50x - 500x panokseen suhteutettuna. Yleisimmin summa pyörii kuitenkin noin 70x paikkeilla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos pelaat 1€ panoksella, maksaa bonus buy -funktion aktivointi 70€. Mitä korkeammalla panoksella pelaat, sitä kalliimpi ostobonus on. Toki tällöin myös voitot ovat huomattavasti suurempia.

Feature Buy on siis vähän niinkuin casinobonus, joka on piilotettu pelin sisään.

Näin pelaat ostobonus-pelejä

Käydään seuraavaksi läpi tarkemmin, miten ostobonus-pelit toimivat. Otimme esimerkiksi Pragmatic Playn Sweet Bonanza -slotin, sillä kyseessä on yksi suosituimmista bonus buy -peleistä.

  1. Avaa peli.
  2. Säädä millä panoksella haluat pelata - me valitsimme testissä 2€ panoksen.
  3. Klikkaa vasemmalla olevaa ”osta ominaisuus” -nappulaa (100x panokseen suhteutettuna).
  4. Kun esiin tulee vahvistusviesti ”haluatko varmasti ostaa 10 ilmaispyöräytystä hintaan 200€”, klikkaa vihreää kyllä-nappulaa.
  5. Pelaa kierrokset.

Testimme aikana, voitimme 258,80€ kymmenen ilmaiskierroksen aikana. Näin ollen bonus buy-toiminto tuotti voittoa 58,80€ edestä. HUOM! Koska myös bonuspelit perustuvat puhtaaseen sattumaan, eivät voitot ole koskaan taattuja.

Bonus buy pelin voitto

Bonus buy -kolikkopelit ovatkin siis erittäin yksinkertaisia. Itseasiassa etukäteen voi olla vaikea jopa tunnistaa, missä sloteissa ovat ostobonukset. Kyseessä ei siis ole esimerkiksi Megaways-pelien kaltainen mekaniikka, joka muuttaa pelin rakennetta. Käytännössä siis jokaiseen kolikkopeliin jossa on jonkinlainen bonuspeli, on mahdollista sisällyttää feature buy.

Milloin bonus buy toiminto kannattaa?

Bonus buy -pelit ovat erittäin suosittuja, mutta onko ostobonus oikeasti kannattava? Kuten kaikissa peleissä, myös näissä sloteissa on omat hyvät ja huono puolensa.

Jos pelaat erityisesti korkean volatiliteetin pelejä, voi ostobonus olla kannattava vaihtoehto. Luonnollisilla metodeilla, näissä sloteissa saattaa mennä pieni ikuisuus ennen kuin bonuspeli käynnistyy. Jos siis et jaksa odotella loputtomiin vaan haluat päästä suurempia voittoja jakavan bonuspelin kimppuun, voi ostobonus olla hyvä vaihtoehto.

Jos peruspeli on tylsä eikä sen aikana jaeta kunnollisia voittoja, on bonus buy potentiaalinen vaihtoehto. On olemassa lukuisia slotteja, joiden peruspelissä ei kirjaimellisesti tapahdu mitään, kun taas bonuspeli tai ilmaiskierrokset voivat olla täynnä toimintaa ja voittoja.

Osassa bonus buy -pelejä, palautusprosentti on hitusen parempi toiminnon ollessa aktiivisena. Tämä ei koske kaikkia pelejä, mutta ei ole tavatonta, että bonusosto-pelaajia hemmotellaan hieman paremmalla RTP:llä.

Haluamme kuitenkin muistuttaa, että feature bonus -toiminnon käyttäminen kuluttaa pelikassaa nopeammin. Jos pelaat esimerkiksi 1€ panoksella ja ostat 100€ tiesi ilmaiskierroksiin, vastaa tämä sataa normaalisti pelattua kierroksia. On tärkeää, että tiedostat näihin peleihin sisältyvät kustannukset.

TOP 5 ostobonus-pelit

Jammin Jars on Push Gamingin yksi suosituimmista peleistä. Slottiin on lisätty myös bonusosto, jonka hinta on 84x panokseen suhteutettuna. Osto käynnistää ilmaiskierrokset, joiden aikana keloilla on pysyvästi voittokertoimia sisältäviä hillopurkkeja.

White Rabbit Megaways yhdistelee sekä megaways-peleistä tutut laajenevat kelat että bonus buy-toiminnon. Ilmaiskierrosten käynnistäminen vaatii 100x suuruisen panostuksen. HUOM! Pelin palautusprosentti on uskomattomat 97,7%.

El Paso Gunfight on tulikuuma peli No Limit Cityltä. Voit itse säätää volatiliteettiä korkean ja erittäin korkean välillä. Ja bonuskaupoille suunnattaessa sinulla on peräti kuusi eri vaihtoehtoa: Gunfight Spins, Deputy Gunfight Spins, Marshal Gunfight Spins, Drunken Gundfiguthr Spins, Respin Wild tai satunnainen vaihtoehto. Bonusoston hinta vaihtelee 80x-300x välillä pelistä riippuen.

Money Train 2 on Relax Gamingin klassikkopelin jatko-osa, joka vie sinut mukanaan villin lännen ryöstelijöiden matkaan. Bonusosto maksaa tässä pelissä 104x panokseen nähden, mutta ilmaiskierroksia on mahdollista kerätä rajattomasti lisää bonuspelin aikana.

Big Bass Splash tarjoaa täysin erilaisen tunnelman, sillä Pragmatic Play vie pelaajat kalaan! Feature Buy -ominaisuus käynnistyy 100x kokoisella panostuksella, mutta luvassa on kyllä käsittämättömän paljon toimintaa. Jo heti alussa pääset kalastamaan lisäominaisuuksia, kuten ylimääräisiä koukkuja ja lisäkierroksia. Itse pelin aikana on myös mahdollista napata jopa 36 lisäkierrosta!